Wanneer je een eigen WordPress website bezit heb je vast wel eens van ‘WordPress redirect’ gehoord. Het is belangrijk en heel handig om redirects te gebruiken. Ben je benieuwd naar wat een WordPress redirect nu eigenlijk is en waarvoor je deze kunt gebruiken? Lees dan snel verder.
Wat is een WordPress redirect?
Een WordPress redirect is wanneer er op een pagina of post in WordPress een redirect is ingesteld betekent dat dat bezoekers die de pagina willen bezoeken automatisch worden doorgestuurd naar een andere pagina. Dit is ingesteld om dat de pagina bijvoorbeeld niet meer bestaat en zo krijg je geen 404-fout van Google.
We noemen het een WordPress redirect omdat het een redirect is die je kunt instellen met een WordPress plugin.
De bezoeker wordt op deze manier super handig doorverwezen naar een vergelijkbare pagina, de pagina waar diegene heen wil is verplaatst en nu is dit de nieuwe URL.
Wanneer gebruik je een WordPress redirect?
Je gebruikt een WordPress redirect wanneer je je website hebt verhuisd naar een nieuwe URL of wanneer je de URL van een pagina op je site hebt veranderd. Je wil dan de mensen die op de oude URL zoeken doorsturen naar de nieuwe pagina. Of wanneer een pagina is verwijderd stuur je mensen die op de URL zoeken door naar een pagina die vergelijkbaar is met de oude pagina. Een pagina die bijvoorbeeld over hetzelfde onderwerp gaat. Op deze manier voorkom je dat je een 404-fout op je website krijgt.
Soorten redirects van WordPress
Er zijn een aantal verschillende soorten WordPress redirects die je kunt gebruiken om een bezoeker door te sturen naar een andere pagina. De meest gebruikte redirect is de 301 redirect.
Ik gebruik meestal een 301 of een 307 redirect. 301 voor permanente verwijzingen en de 307 voor bijvoorbeeld actiepagina’s die je weer op concept zet als de actie voorbij is. In de redirection plugin klik je voor andere verwijzingen dan de 301-redirect op het tandwieltje en daarna op de dropdown (zie hieronder).
Het beste is om even onderzoek naar de verschillende soorten redirects te doen via Google en vervolgens de beste te kiezen die past bij jouw situatie.
We hopen dat je na het lezen van deze blog meer weet over het maken van een WordPress redirect. En tot slot hebben we nog een aantal handige tips voor het maken van een redirect:
- Maak geen dubbele WordPress redirect aan.
Dus voorkom dat de bezoeker van je site via twee redirects op de goede pagina terecht komt. Dus naar een pagina wordt doorgestuurd en dan van die pagina weer naar de volgende. - Voorkom een redirect naar een 404-pagina.
Dit spreekt natuurlijk voor zich. Het is niet handig om een redirect naar een pagina te maken die niet (meer) bestaat. - Redirect loops voorkomen.
Een WordPress redirect loop is wanneer de bezoeker van je website heen en terug wordt ge-redirect tussen twee pagina’s. Dit kun je voorkomen door twee pagina’s niet naar elkaar te laten redirecten.